Humanitarna akcija „Deca za Natašu“ u Mesnoj zajednici „Sutjeska”

Danas je u Mesnoj zajednici Sutjeska organizovana humanitarna akcija „Deca za Natašu“.

U okviru ove akcije mališani si se slikali sa Uskršnjim zekom, igrali sa animatorima, prodavali radove sa uskršnjim motivima. Sav prihod će pokloniti našoj sugrađanki, Nataši Nedić, kojoj je novac potreban za lečenje.

Jedan od organizatora ove akcije Nikola Tejić rekao je: „Mesna zajednica Sutjeska, kao društveno odgovorna zajednica i ranije je učestvovala u ovakvim akcijama. Danas smo organizovali humanitarnu akciju za našu sugrađanku Natašu Nedić. Organizovaćemo ovakve slične akcije i za druge kojima pomoć je potrebna“.

„Cilj akcije je da deca imaju dečiji dan a građani će moći da učestvuju u humanitarnoj akciji. Sredstva se mogu dodeliti na tri načina: slanjem poruke, ubacivanjem u kutiju i kupovinom stvari koja su deca sama pravila“, dodao je Tejić.

Jedan od inicijatora ove akcije je Udruženje roditelja Sremska Mitrovica. Iz ovog udruženja Jelena Vasilić rekla je: „Rešili smo da pomognemo Nataši, jer svako može biti Nataša od nas, naša majka, sestra. Ovo je borba svih žena. Zahvalila bi se svima koji su podržali ovu akciju“.

Osim Mesne zajednice „Sutjeska“ u ovom humanitarnom bazaru učestvovali su i Udruženje roditelja Sremska Mitrovica, vrtić „Tamaris kids“ iz Kuzmina i „Boom“ animatori. Humanitarnu akciju podržali su i čelnici Grada Sremska Mitrovica.