Humanitarni koncert za našu sugrađanku Aleksandru Dinić

U petak, 8.3.2024.godine, u svečanoj sali hotela ,,Srem“, održan je humanitarni koncert za našu sugrađanku Aleksandru Dinić, koja boluje od najagresivnijeg oblika tumora na mozgu. Koncert je realizovan u organizaciji i saradnji Grada Sremska Mitrovica, Kazneno Popravnog Zavoda, Muzeja Srema, Muzičke škole ,,Petar Krančević“ i Centra za kulturu ,,Sirmiumart“. Učesnici koncerta bili su učenici Muzičke škole ,,Petar Krančević“, hor Vivak umetničkog rukovodioca Tamare Pajkanović i hor ,,Polifonika“, umetničkog rukovodioca Jovanke Ivanić“.

Direktorica hotela ,,Srem“, gospođa Nada Perić, rekla je: ,, Ponovo smo se okupili za lepim željama za našu sugrađanku Aleksandru Dinić. Prvi humanitarni koncert je bio na Dan zaljubljenih u Baroknoj sali Muzeja Srema, a ovaj drugi koncert smo organizovali s namerom, baš 8.marta zbog simbolike, ovde u svečanoj sali hotela ,,Srem“. Želja nam je da Aleksandra ozdravi i da dugo godina proslavlja ovaj dan. Imam informaciju da je operacija u Turskoj prošla dobro i da je sada veoma važno ispoštovati postoperativni tok lečenja, koji je veoma skup. Borba je teška, ali Aleksandra je već dokazala da je borac. Mi verujemo u njenu pobedu i zato smo večeras ovde. Zahvaljujem svima koji doprinose ovoj humanitarnoj akciji“

Moderator, Sandra Štetina, urednica Centra za kulturu ,,Sirmiumart“, na početku programa rekla je, obraćajući se publici, da oba datuma održavanja koncerta slave ljubav, snagu i veličinu svake žene, devojke, kćerke, majke, sestre i pozdravila mladog čoveka, koji se lavovski bori za ljubav svog života i devojku koju voli, Vuka Relića, Aleksandrinog momka, napominjući da koncert nosi poruku ,,ALEKSANDRA, NISI SAMA“!!!

Vuk Relić, Aleksandrin momak, nakon koncerta je izjavio: ,, Aleksandra se nalazi više od mesec dana na lečenju u Turskoj. Nakon operacije, koja joj je pružila drugu šansu za život, Aleksandri predstoji borba kako bi tumor u potpunosti bio pobeđen. Iz tog razloga su neophodna novčana sredstva, koja će joj omogućiti da dobije sve adekvatne terapije. Ovim putem bih se zahvalio svim organizatorima, muzičarima i posetiocima humanitarnog koncerta, jer uz njihovu pomoć smo večeras prikupili 60.000,00 dinara“.

Aleksandrin komšija, Nebojša Draganović ističe sledeće: ,, Aleksandra Dinić nas je okupila večeras i stvorila ogromnu energiju koja se osetila u razgovoru, pogledu i svakoj noti večerapnjeg humanitarnog koncerta koji su nam priredili učenici Muzičke škole i horovi ,,Vivak“ i ,,Polifonika“. Izvođači su mladi, ali posvećeni i profesionalni, puni entuzijazma, ljubavi i empatije. Svi prisutni večeras su uputili poruku Aleksandri: ,, BORIMO SE KAO TIM, POBEDIĆEMO ZAJEDNO“!!!!“