Igračka iz „Pepka“ povlači se sa srpskog tržišta, može da izazove opekotine i požar

Igračka marke „Pepko“ na daljinsko upravljanje povučena je sa srpskog tržišta zbog rizika od izazivanja požara i opekotina zbog pregrevanja, navodi se na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija – NEPRO.

Igračka na daljinsko upravljanje robne marke „Pepko“, koja podseća na pčelu, povučena je sa srpskog tržišta zbog nebezbednosti proizvoda, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO) navodi se da je proizvod upakovan u štampanu kartonsku kutiju.

„Igračka je povučena zbog rizika od izazivanja opekotina i požara, budući da može da se pregreje“, naglašeno je na sajtu NEPRO-a.

Ističe se i da su potrošači o riziku koji proizvod ima obavešteni putem sajta i izloženim obaveštenjima na prodajnim mestima, kao i o mogućnosti povraćaja novca u slučaju kupovine. 

Podsetimo, krajem februara sa srpskog tržišta povučene su još dve „Pepko“ igračke – od kojih je jedna plišana, a druga muzička – zbog nebezbednosti i rizika od gušenja.