Imunizacija protiv COVID19 na teritoriji Grada Sremska Mitrovica

Istovremeno kad i u ostatku Srbije,u skladu sa planom imunizacije koji je sačinio Institut za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut”, započela je imunizacija protiv COVID19 na teritoriji Grada.

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica, ekipe Doma zdravlja Sremska Mitrovica u nedelji za nama izvršile su vakcinaciju zaposlenih i korisnika Doma za stara lica.

Sledeći korak, u skladu sa planom, bila je vakcinacija dela zaposlenih Opšte bolnice Sremska Mitrovica koja će se nastaviti ove nedelje. Treća po redu isporuka vakcina je isporučena Zavodu za javno zdravlje tako da se planira do kraja tekuće nedelje i vakcinacija zaposlenih u Domu zdravlja Sremska Mitrovica.

Prema preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut”, Lekarske i Stomatološke komore Srbije, otpočelo je iskazivanje potreba za vakcinacijom privatnih stomatoloških i medicinskih ordinacija i poliklinika na teritoriji Grada.

Imajući u vidu predstojeću masovnu imunizaciju stanovništva, definisano je pet vakcinalnih punktova u zdravstvenim stanicama Doma zdravlja Sremska Mitrovica. U cilju obezbeđenja pristupnosti građanima, u tu svrhu su određene Prva, Druga i Treća zdravstvena stanica, kao i ambulante u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici u kojima će raditi po dva tima.

Sutra 13. januara 2021. godine, sa početkom u 9 časova na punktu Druge zdravstvene stanice u Ulici Petra Preradovića 2 počinje vakcinacija zdravstvenih radnika Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici.

Vakcinacija protiv COVID19 je dobrovoljna, a za sve dostupne vakcine, odobrenje za korišćenje dala je i nacionalna Agencija za lekove i medicinske preparte (ALIMS).