iPhone 15 predstavljen u Srbiji: Stigla su sva četiri modela i dva nova Apple sata, a ovo su cene

foto istyle.rs

Nakon svetske premijere nova serija iPhone telefona stigla je i kod nas. Zvanično su predstavljeni iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, ali i dva nova modela Apple satova – Watch 9 i Watch Ultra 2.

Najbitnije promene koje su stigle na dva osnovna modela telefona su implementacija Dynamic Island izreza ekrana i novi senzor glavne kamere od 48 MP, dok su Pro modeli sada izrađeni od titanijuma, sa jačom kamerom ali i bez prekidača za utišavanje zvuka kome je mesto ustupio Action taster. Možda još bitnije, Apple je na sve svoje modele iPhone 15 uveo standardizovani USB-C umesto Lightning porta.

Za korisnike koji traže vrhunsko iskustvo uređaji iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max dolaze sa najnaprednijim kamerama do sada, uključujući ProRAW i ProRes video snimanje. Istovremeno, super Retina XDR displej s ProMotion tehnologijom pružaju spektakularno vizuelno iskustvo, dok A17 Bionic čip osigurava izvrsne performanse uz optimizaciju baterije.

Ono što ove uređaje čini posebnim su pre svega i kućište od titanijuma sa s PVD premazom, zahvaljujući čemu predstavljaju kombinaciju izuzetne čvrstoće i elegantnog izgleda. Novi iPhone 15 Pro i Pro Max imaju i Action Button koji se nalazi sa strane uređaja, olakšavajući korisnicima pristup različitim funkcijama kao što su kontrole zvuka, svetlo, kamera i Live Speech. Kamere na ovim modelima su takođe vrhunske, s glavnim senzorom od 48 MP i mogućnošću automatskog detektovanja portreta.

Višestruke mogućnosti donose i iPhone 15 i iPhone 15 Plus, koji pored kompaktnog i elegantnog kućišta, imaju A16 Bionic čip koji pruža izvanrednu brzinu obrade podataka uz energetsku efikasnost. Retina XDR zaslon s ProMotion tehnologijom osigurava živopisnu grafiku i glatku interakciju s uređajem. Kućište iPhone 15 je zaobljenije, obezbeđujući veću udobnost korišćenja, dok zaštita keramičkim slojem osigurava trajnost.Glavni senzor kamere ima 48 megapiksela i f/1.6 otvor blende, poboljšavajući noćnu fotografiju i HDR fotografisanje. I ovaj model pokreće A17 Bionic Pro čip koji donosi izvanredne performanse, dok je poboljšana energetska efikasnost SoC s potpuno novim „pro-class“ GPU-om. Ovaj čip donosi izvanredne performanse, ističući se kao najmoćniji mobilni SoC na tržištu.

Svi modeli iz iPhone 15 serije podržavaju 5G mrežu, uz nadogradnju sigurnosti putem Face ID-a i najnoviji iOS 17 operativni sistem s brojnim novitetima i unapređenjima.

Kod na je iStyle predstavio iPhone 15 seriju i najnoviji Apple Watch u svojoj prvoj Apple Premium Partner prodavnici okupivši tehnološke entuzijaste, predstavnike medija i sve ljubitelje Apple proizvoda iz Srbije.

Ujedno, predstavljena je i opcija zamene prethodnih modela iPhone uređaja za novi iPhone 15, zahvaljujući mogućnosti „staro za novo“.

Dva nova pametna sata

Pored nove serije iPhone 15 telefona, velika novost je da su na našem tržištu od danas dostupni i Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch serija 9, koji su prvi karbonski neutralni proizvodi Apple-a. Ova odluka predstavlja ključni korak kompanije ka očuvanju i zaštiti životne sredine.

Apple Watch Ultra 2 je opremljen istim S9 SiP čipom kao i Serija 9, što korisnicima omogućava da koriste Siri bez potrebe za internet vezom, slično kao na Serija 9 modelima. Osim toga, novi Watch Ultra 2 dolazi s impresivnom osvetljenošću displeja, dok je značajno unapređeno i trajanje baterije.

Nova mogućnost koju donosi watchOS 10 i Apple Watch 9 naziva se „Double Tap“. Pomoću ove praktične funkcije, možete brzo izvršiti osnovne radnje, kao što su odgovaranje na pozive ili odbijanje istih, jednostavnim dvostrukim tapkanjem na ekranu. Novi Apple Watch 9 pokreće snažan S9 SoC (System on Chip) čip, koji je za 60% brži od prethodne generacije.

Cene

Cene zavise od modela i memorije pa tako na primer iPhone 15 Pro Max sa 256GB Black Titanium prodaje se za 200.600 dinara. Isti model u Blue Titanium varijanti sa istom memorijom košta 200.600.

iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium kota 183.900 dok je ta varijanta ali sa većom memorijom od 512GB u prodaji za 218.700 dinara.

iPhone 15 sa 128GB memorije se prodaje po ceni od 130.900 a iPhone 15 Plus za 151.900 dinara.