Javni poziv za subvencionisanje prevoza učenika srednjih škola

Opština Ruma obaveštava svoje sugrađane da se dana 21.08.2023.godine raspisuje Javni poziv za subvencionisanje prevoza učenika srednjih škola sa teritorije Opštine Ruma.

Javni poziv traje do 22.09.2023.godine.

Prilikom podnošenja dokumentacije za međugradski prevoz, (Odeljenje za društvene delatnosti, Glavna 107), apeluje se na srednjoškolce da je obavezan dokument koji prilažu potvrda/uverenje o upisanoj školskoj godini, JMBG, kao i očitana lična karta (ukoliko je srednjoškolac ne poseduje potrebna je lična karta jednog od roditelja).

Svi srednjoškolci koji kao prevozno sredstvo do srednje škole koriste Voz na relaciji Ruma-Šabac, neophodno je da pored gore navedenog dostave i broj važeće legitimacije izdate od strane AD Voz (u sedište AD Voz Ruma dostaviti kopiju uverenja/potvrde iz škole, dok je original neophodan u Odeljenju).

Kada je u pitanju gradski i prigradski prevoz Master bus, u Odeljenje dolaze samo srednjoškolci koji prvi put ostvaruju ovo pravo, dok svi ostali (koji imaju pokazne karte od predhodne školske godine), idu direktno u Master bus sa starom pokaznom kartom i uverenjem/potvrdom o upisanoj školskoj godini.