Još nekoliko dana traju prijave na IT radionice Kancelarije za mlade

Iz sremskomitrovačke Kancelarije za mlade pozivaju mlade između 15 i 30 godina, koji žele da savladaju poznavanje alata za kreiranje i obradu teksta (Word), alata za tablične proračune (Excel), izradu prezentacija (Power point) i alata za pretraživanje interneta i dobijanje potrebnih informacija sa njega, da se prijave na obuku koja počinje sredinom juna.

„Obuka „Osnovni informatički alati“ sprovešće se u sklopu projekta „Informatička pismenost mladih u Sremskoj Mitrovici“, koji je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu“, navodi Biljana Matić, koordinatorka Kancelarije za mlade.

 

Ona navodi da je broj mesta ograničen, i da je ostalo još samo nekoliko kako bi se ukupan broj prijavljenih popunio za prvu obuku.

Partner na ovom projektu je Visoka škola strukovnih studija za vaspitaše i psolovne informatičare „Sirmijum“. Obuka će se održati u informatičkim kabinetima škole a polaznici će dobiti sertifikate po završetku obuke koju će im držati profesori VŠSSVPI „Sirmijum“.

Po rečima prof. dr Zdravka Ivankovića, profesora informatičkih predmeta u okviru VŠSSVPI „Sirmijum“, u skopu projekta osnovne informatičke pismenosti mladih Mitrovčana, održaće se tri radionice: osnovni informatički alati, Fotošop, kao i internet programiranje.

Prva obuka u sklopu projekta će početi sredinom juna meseca i trajaće mesec dana. Posle letnje pauze obuka se nastavlja u oktobru i novembru.

Za obuku se možete priajviti na ovom linku.