Karate klub Sirmium ponovo najuspešniji

23. Prvenstvo Srbije u karateu za sve uzrasne kategorije, održano je u nedelju, 16. maja. Na prvenstvu je učestvovalo 15 klubova, sa ukupno 270 takmičara. Takmičenje se odvijalo u ekipnim i pojedinačnim nastupima, uz pridržavanje preporuka za zaštitu od zarazne bolesti Kovid-19.

U konkurenciji najuspešnijih takmičara iz cele Srbije, takmičari karate kluba Sirmium su se ponovo istakli svojom veštinom i kvalitetom tehnike i u katama i u borbama.

Zahvaljujući našim odličnim takmičarima, i njihovim vrednim trenerima, na kraju takmičenja Sirmium je proglašen za najuspešniji klub u generalnom plasmanu, sa 35 medalja, i to 26 zlatnih, 3 srebrne i 6 bronzanih medalja. Za najuspešnijeg takmičara u muškoj kategoriji proglašen je Aleksandar Sikin, sa osvojenih 5 zlatnih medalja.

U pojedinačnim kategorijama zlatne medalje su osvojili: Luka Petrović, Anđela Kunić, Bogdan Milićević, Vuk Petrović, Mladen Marković, Luka Jokić, Nemanja Žunić, Dunja Padrov, Andrea Aničić, Nina Dragojlović, Srđan Ilić, Vladimir Pavlešin,  Aleksandar Sikin. Srebrne medalje:  Anđela Parović, Nina Dragojlović, Vladimir Pavlešin. Bronzane medalje: Maša Krivošija, Đurđina Ilić, Jovan Vojnović, Aleksa Milićević, Luka Tanasić, Nemanja Žunić, Andrea Aničić.

U nedelju 25. aprila, održano je Prvenstvo Vojvodine, u Novom Sadu, odakle je Sirmium takođe poneo zlatni pehar. Ovo takmičenje je označilo ponovno vraćanje naših karatista na borilišta posle jednogodišnje pauze usled pandemije koronavirusa, što su oni dočekali i više nego spremni. Stručni štab karate kluba Sirmium je ponosan na sve takmičare i njihove uspehe.

Izvor: Sirmiuminfo