Karate klub “Sirmium” prvi na Prvenstvu Vojvodine

U  nedelju, 14. aprila u Beočinu održano je 26. Prvenstvo Vojvodine u karateu u Kup rpijateljstva za sve uzrasne kategorije.

Na takmičenju je učestvovalo 15 klubova sa 220 takmičara od kojih 36 takmičara iz Karate kluba “Sirmium” iz Sremske Mitrovice koji su ojš jednom pokazali da su najbolji i najspremniji takmičari. Svojim sjajnim veštinama doveli su svoj klub na tron, tako da je u generalnom plasmanu “Sirmium” prvoplasiran sa ukupno 209 bodova, drugoplasiran je Karate klub “Budo” sa 60 i trećeplasiran je “YU karate do” sa 48 bodova.

Karatisti ” Sirmiuma” su osvojili ukupno 66 medalja u kategorijama kate i borbe u pojedinačnim i ekipnim disciplina, od kojih 32 zlatne medalje, 19 srebrnih i 15 bronzanih medalja. Pored fantastičnog ukupnog rezultata, kao najbolji takmičari su proglašeni Nina Dragojlović (4 zlata) i Nemanja Žunić (4 zlata i 1 srebro) iz “Sirmiuma”.

Pohvala svim Mitrovčanima, a posebno karatistima koji su svom klubu doneli veliki broj medalja: Luka Petrović (5 zlata), Isidora Dragojlović (5 zlata), Mila Stanić (3 zlata i 2 srebra), Vuk Petrović (2 zlata, 2 srebra i 1 bronzu), Anđela Parović (2 zlata, 1 srebro i 2 bronze).

Zlatnu medalju u pojedinačnoj kategoriji osvojili su: Sofija Čupić, Mihajlo Kovač, Uroš Šimunovački, Luka Miščević, Anja Erak, Nina Erak, Vladimir Birovljev, Lena Tešić, Jovan Vojnović, Đurđina Ilić, Teodora Vidović.

Srebrnu medalju su osvojili: Janko Čief, Mina Kozeljac, Jasmina Lipić, Aleksej Vladisavljević, Elena Vladisavljević, Mia Milošević i Tamara Ivković.

Bronzanu medalju su osvojili: Mile Pavlović, Emili Ostojin, Milica Korizma, Milica Đonlić, Teodora Živić, Dejan Jokić, Teodora Popović, Mateja Miščević, Lazar Korizma, Maša Krivošija i Ognjen Milošević.