Košarkašice Srema igrale protiv Engleske

U SC „Kovilovo“, u prijateljskom meču igračica rođenih 2007, 2008. i 2009. godine, reprezentacija Engleske je pobedila ŽKK „Srem“ rezultatom 41:38 (7:12, 13:12, 10:6, 11:8).

Košarkašice Engleske odlikuje neverovatna brzina i odlična fizička pripremljenost. Igračice Srema odlično su otvorile meč ali kako im je ponestajalo snage tako se i prednost topila jer su mnoge igračice Srema već bile na pauzi a neke trenirale smanjenim intenzitetom posle veoma naporne sezone.  Ovo je bilo prelepo iskustvo i velika čast za košarkašice Srema da igraju internacionalnu utakmicu protiv reprezentacije Engleske koja se nalazi na pripremama u Srbiji.

Predsednik Srema Nikola Budošan zahvalio se na pozivu proslavljenom košarkašu Dejanu Milojeviću i Banetu Vukoviću vlasnicima BDA-Basketball Development Academy koji su organizatori susreta i pozvao ih sledeće godine da budu gosti u Sremskoj Mitrovici.
Za Srem su igrale: Milošević, Ignjatov, Andrijašević, Popović, Đorđić, Bojković, Cvetković, Branković, Vučetić, Rodić, Raičević. Trener: Milošević Nikola
Za Englesku su igrale: Campbell, Collins, Wilson, Oboavwoduo, Malek, Godwinn, Robinson, Sealey, De Jonge, Larder-Lee, Wright, Walker, Williams, Hancock. Trener: Etyle Ruth
Organizatori su posle utakmice svim učesnicima podelili poklone svoje akademije.