Kuzminke organizovale humanitarni bazar za Aleksandru Dinić

U nedelju 3. marta u selu Kuzmin organizovan je četvrti po redu humanitarni bazar, ovaj put za Aleksandru Dinić iz Sremske Mitrovice.

Tom prilikom prikupljeno je 422.755 dinara, i ta sredstva su uplaćena na račun Humanitarne fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“, i koja će biti iskorištena za lečenje mlade Mirovčanke.

Jedna od organizatora ovog humanitarnog bazara, Nada Milutinović rekla nam je da su žene iz Kuzmina želele da svojim primerom možda motivišu i žene iz drugih sela da se organizuju i na taj način pomognu u sakupljanju novca za Aleksandrinu borbu sa opakom bolesti.

Pored Nade Milutinović u organizaciji humanitarnog bazara učestvovale su i Dragana Umetić, Vesna Djantula, Ljubana Simić, Mirjana Vladisavljević, Nikolina Polić, Aleksandra Milovac, Jasmina Danilović, Marijana Kotarlić, Marija Kosić i Dejana Veselinović.

Akciji prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe odazvali su se i privatnici iz Kuzmina, vlasnici prodavnica, butika, cvećara, frizeri, kozmetičari, proizvodjači suhomesnatih proizvoda i žena koje se bave prodajom kolača, slatkiša i torti. Oni su donirali novčanu pomoć ili u vidu vaučera ili proizvoda iz svojih radnji koji su se prodavali na štandovima na humanitarnom bazaru. Takodje „Rodjendaonica Simba“ je otvorila vrata svoje igraonice za najmladje, a decu su zabavljali „Boom animatori“.