LEGENDA! Iva Vinković odbranila titulu šampiona Balkana!

Proteklog vikenda naš glavni grad Beograd je bio domaćin Balkanskog šampionata za seniore i veterane u karateu pod organizacijom Karate Balkanske Federacije. Sportski centar Master ugosto je 300 najboljih takmičara sa Balkana.

U sastavu reprezentacije Srbije u kategoriji veterana nastupila je i naša mitrovčanka Iva Vinković (predsednica karate kluba Srem) prošlogodišnja Balkanska šampionka u kategoriji veteranke + 35 godina u borbama – 60kg. Ove godine je braneći boje naše zemlje nastupila u istoj kategoriji i osvojila zlatnu medalju i odbranila titulu šamiona Balkana. Na ovom prvenstvu nastupila je i u kategoriji kate i takođe se okitila srebrnom medaljom.

Iza Ive je uspešna takmičarska karijera gde je ostvarila sve što se može i zamisliti, ali ovi nastupi za reprezentaciju Srbije u veteranskoj kategoriji za nju predstavljaju samo izazov i uživanje da ponovo oseti tu takmičarsku energiju i kako ona kaže na ovaj način želi da motiviše i ostale trenere i ljubitelje karate sporta da se aktiviraju i vrate na tatami. Takođe želi da bude i primer deci u svom klubu da istraju u karateu bez obzira na pobedu i poraz, svi oni koji skupe hrabrosti i nastupe na takmičenju bez obzira na rezultat predstavljaju pobednike i šampione.