Letnje radionice čitanja i pisanja u Sremskoj Mitrovici

Studio Sinhro mozaik tokom meseca jula u Sremskoj Mitrovici započinje ciklus kreativnih radionica čitanja i pisanja sa ciljem afirmacije književnosti i umetnosti, kao i otvaranja prostora za razmenu mišljenja, izražavanje kroz reči, stvaranje i međusobno povezivanje. 

Prvi ciklus radionica namenjen je deci od 8 do 14 godina i podrazumeva rad na unapređenju čitalačkih i stvaralačkih sposobnosti i veština kod najmlađih. Kroz rad u malim grupama cilj radionica je razvijanje jezičkih sposobnosti, veštine čitanja književnih dela i pisanja, podsticanje mašte i radoznalosti, unapređenje kritičkog razmišljanja i učestvovanje u kreativnom procesu.

Letnje radionice čitanja i pisanja predstavljaju izvanrednu priliku za sve koji žele da kreativno provedu letnji raspust, i pri tome otkriju tajne pisanja i tumačenja književnog dela. 

Dolazak na Letnje radionice čitanja i pisanja samo je jedan od načina kako tokom raspusta odvojiti dete od telefona i igrica i zainteresovati ga za kreativniju i lepšu stranu slobodnog vremena kroz druženje, čitanje i kreativno pisanje.

Nakon završenog ciklusa, svi učesnici i učesnice biće predstavljeni kroz mali elektronski zbornik radova koji će široj publici biti dostupan za čitanje.

Radionice se održavaju od 3. do 21. jula, u prepodnevnim satima, tri puta nedeljno u trajanju od 90 minuta. U toku je formiranje grupa, a prijave su otvorene do 2. jula 2023.

Prijave i više informacija putem imejla mozaik@sinhro.rs ili telefona 066 502 61 45.