Letujmo na „Mitrovačkom moru“

Grad Sremska Mitrovica uveliko se priprema za kupališnu sezonu koja startuje 10. juna. Ovih dana, izvode se različiti radovi na obnovi i uređenju plaže, plažnog mobilijara i okolnih objekata.

Na kupališnom delu, uz dezinfekciju terena, vrši se kompletna zamena podloge, tako da će se na zahtev velikog broja sugrađana, umesto sitnog šljunka, na plaži postaviti PESAK.

Stare, dotrajale klupe, stolovi, kante za smeće i ostali plažni mobilijar, biće zamenjeni novim. U toku su radovi i na rekonstrukciji i postavljanju novog dečijeg igrališta, a i ove godine će na plažu doploviti „Gusarski brod“, namenjen uživanju najmlađih.

Uređuje se i teren za „beach volley“ na plaži, na kojem će se ove godine održati i državno prvenstvo u odbojci na pesku. Sređuju se ugostiteljski objekti, kabine, toaleti.

Ovog leta, na plaži će biti postavljene nove prostorije za zdravstevene radnike, koji će ujedno u toku sezone biti i punktovi za imunizaciju. Još jedna od novina, jeste postavljanje nove teretane na otvorenom, prve ovakve vrste u okruženju, a kako bi se nivo bezbednosti svih posetilaca tokom boravka na plaži podigao na viši nivo, ovaj deo grada biće pokriven sa preko 20 kamera.

U okviru „Leta na Savi“, u planu su brojni kulturni, zabavni i sportski sadržaji, za posetioce svih uzrasta i interesovanja. Mitrovačka plaža i ove godine spremno dočekuje kupališnu sezonu, obogaćenu raznim zabavnim sadržajima.

Izvor: Grad Sremska Mitrovica 20/25