Lidl Srbija povlači proizvod iz prodaje, ako ga imate kući možete da ga vratite

Printskrin Lidl.rs

Lidl Srbija povlači jedan od svojih proizvoda jer može štetno uticati na zdravlje potrošača i tim povodom je ta kompanija izdala i saopštenje za javnost.

„Obaveštavamo vas o povlačenju proizvoda ‘S ljubavlju domaće Kukuruzno brašno belo 500g'“, proizvođača Interpak, a dobavljač je DPS Klas“, navodi se u objavi kompanije.

U tom kukuruznom brašnu otkriveni su povišeni nivoi mikotoksina (Aflatoksin), koji u slučaju konzumiranja tokom dužeg vremenskog perioda mogu imati štetne uticaje, objašnjavaju iz Lidla.

Preuzeto sa lidl.rs

„Iz tog razloga ukoliko ste kupili ovaj proizvod sa rokom upotrebe 01.04.2024, pozivamo vas da proizvod vratite u bilo koju našu prodavnicu. Povrat novca će biti izvršen i bez dostavljenog računa“, saopšteno je.Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod “S ljubavlju domaće Kukuruzno brašno belo 500g” sa rokom upotrebe 01.04.2024. od proizvođača DPS KLAS GROUP DOO, ostali rokovi upotrebe ovog proizvoda nisu ugroženi. Obaveštenje se ne odnosi na druge proizvode od proizvođača DPS KLAS GROUP DOO koji se prodaju u Lidl Srbija, kao ni na proizvode od drugih proizvođača“, dodaje se u objavi kompanije.

Lidl Srbija se izvinjava zbog nastale neprijatnosti i zahvaljuje se na razumevanju.