Liga budućih šampiona u Sremskoj Mitrovici

U Hali „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici je održano gradsko finale „Lige budućih šampiona“ koje je okupilo preko 270 mališana iz svih mitrovačkih vrtića. Ova sjajna sportska manifestacija organizovana je uz podršku Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, u partnerstvu sa Sportskim savezom Srbije i Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije.

Velika hala PSC „Pinki“ bila je domaćin ovom spektaklu, posvećenom najmlađim sportistima, što su istakli i organizatori Nemanja Crnić, Zorana Jakovljević i Dragana Tomašević. U finalnom takmičenju su učestvovali mališani od pet do sedam godina, a među njima su se našli samo najbolji iz svih predškolskih ustanova.

Goran Vještica, predsednik Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, istakao je Sremsku Mitrovicu kao primer reprezentativnosti u sportu, naglašavajući njenu važnost u podsticanju sportskih aktivnosti među najmlađima. Ovaj događaj je osim sportskog nadmetanja, bio prilika za promociju zdravog načina života i socijalizaciju, stvarajući temelje za buduće sportske šampione.