Mali ljudi – VELIKI humanitarci

Kao nastavak nedavno obeleženog Dana planete na gazdinstvu porodice Stojnić iz Martinaca, pokrenuta je još jedna lepa akcija u ovom mitrovačkom selu, ovoga puta humanitarnog karaktera.

Stojnići su i ovaj put, u saradnji sa pripremnom predškolskom grupom PU „Pčelica“ u Martincima, i vaspitačicom Slavicom Jovanović, organizovali mini pijacu.

U centru pažnje su opet bila deca, koja su u sklopu ove akcije preuzeli ulogu pijačnih prodavaca. Na postavljenim dečjim štandovima, zainteresovani Martinčani mogli su da kupe kako sadni materijal, tako i čitav niz proizvoda u čijoj izradi su učestvovala upravo deca predškolskog uzrasta, uz pomoć roditelja i vaspitača. Tako su se na pijačnim štandovima mogli naći razni ručno rađeni, uskršnji, dekorativni pokloni i domaći kolači, a sva prikupljena sredstva od prodaje ovih proizvoda, biće iskorištena u humanitarne svrhe, za pomoć malom Gavrilu, kome je novac potreban za odlazak na lečenje u inostranstvo.

Martinčani su tokom ovog „pijačnog dana“ sakupili 24.000 dinara, i svojim primerom pokazali humanost i želju da motivišu i ostale ljude dobre volje koji su u mogućnosti da se na bilo koji način uključe u akciju pomoći Gavrilu.

Akciji se pridružila i Dušica Pavlović, direktorica mitrovačke Agencije za ruralni razvoj koja je pohvalila veliku humanost malih ljudi, uz nadu da će se akcija ponoviti i u ostalim selima.

Izvor: https://www.facebook.com/GradSM2025