Manifestacija „Leto na Savi“ u Sremskoj Mitrovici

Povodom nanifestacije „Leto na Savi“ u Sremskoj Mitrovici održana je konferencija za medije u Turističkom info centru, na kojoj je najavljena ova manifestacija.

 

„Leto na Savi“ organizovaće se tokom leta na Gradskoj plazi u organizaciji Grada Sremska Mitrovica, Gradske uprave za kulturu i sport. Program podrazumeva kreativne aktivnosti, kao i niz muzickih i kulturnih desavanja, koji su namenjeni najmlađim sugrađanima.    

Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport je najavio manifestaciju „Leto na Savi“ i rekao: „Kao i prethodnih godina i ovo leto biće ispunjeno kulturno-zabavnim sadržajem. Naši najmlađi sugrađani nestrpljivo čekaju da se Sava potpuno povuče i da ponovimo druženja od prethodnih godina. Od 8. jula, na starom mestu, na Gradskoj plaži, za decu će biti organizovane različite radionice. Gradska uprava za kulturu i sport svake godine teži ka tome da obogati kalendar kulturno-zabavnih sadržaja, sa akcentom na ono što se do sada pokazalo kao dobro, ali da uvek imamo i nešto novo, što bi aktuelnu sezonu moglo da istakne u odnosu na prethodne. Jul mesec će i ove godine biti rezervisan za najmlađe, ali nećemo zaboraviti ni omladinu, ni ostale sugrađane. Ono, čemu se svi najviše radujemo ovog leta jeste bioskop na otvorenom, koji će biti pravo osveženje i nešto što će, siguran sam, obradovati sve Mitrovčane. Avgust mesec, mesec festivala u gradu na Savi, zasigurno je doprineo tome da se naš grad istakne, pre svega u zemlji, ali i u regionu. Letnji festivali, Srem folk fest i Vinski park, dovode brojne goste iz zemlje i inostranstva, a sigurni smo da će ove godine i muzički festival, koji će se održati na terenu „Partizana“ i ugostiti velika imena sa naše muzičke scene, učiniti ovo leto nezaboravnim. Ovom prilikom želim da pozovem sve naše sugrađane da prate kalendar manifestacije „Leto na Savi“, i da nam se pridruže“.

„Prošlogodišnja letnja sezona ispunila je sva očekivanja, ali i postavila pred nas nimalo lak zadatak za ovu godinu. Naši koraci u narednim danima bazirani su na nove sadržaje, najave, reklame i brendiranje, sa ciljem da Gradsku plažu učinimo još prepoznatljivijom. Svi sa nestrpljenjem čekamo lepo vreme, postavljanje bioskopa, radionice za decu, ali i festivale, koncerte i prvo OCR takmičenje u gradu, koje je zbog previsokog vodostaj reke Save pomereno za 2. septembar. Svi se jako radujemo ovom događaju, s obzirom na to je reč o jednom kompleksnom sportskom spektaklu, koji želimo da iskoristimo i za promociju našeg grada kao nekadašnjeg Sirmijuma. Ono što je veoma važno za Turističku organizaciju Grada Sremska Mitrovica jeste činjenica da su manifestacije prerasle lokani karakter i znatno doprinose broju turista koji dolaze u Sremsku Mitrovicu. Mi ćemo težiti ka tome da turiste što duže zadržimo u našem gradu, i da iskoristimo sve potencijale na pravi način“, rekao je Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

                                       LETO NA SAVI 2023.
                                                    JUL
(Gradska plaža)

08. jul U TOM PISMU PIŠE… (kreativna radionica)
09.07. KLICE I POGANICE (kreativna radionica)
15.07. MUZIKA JE MOJ SVET (muzička radionica)
16.07. LOPTICOM ĆU TE, LOPTICOM ĆEŠ ME (radionica pustovanja vune)
22.07. LUDI LETNjI PLES (plesna radionica salse)
23.07. KAD PORASTEM BIĆU SPASILAC (edukativna radionica povodom Svetskog dana prevencije utapanja)
29.07. NACRTAJ MI SAVSKU BAJKU (kreativna radionica)
30.07. RADOST JE U IGRI (sportska radionica)

                                          AVGUST
11 – 14.08. SREM FOLK FEST (Žitni trg)
15. 08. TAMBURICA FEST (Žitni trg)
18 -20. 08. Muzički festival „IN FRONT OF ART“ (sportski teren „Partizan“)
26.08. Vinski park (Gradski park)

Saradnici Gradskoj upravi za kulturu i sport su: Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, ustanove kulture Grada Sremska Mitrovica, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, Udruženje građana „Art front“, Udruženje građana „Zlatno runo Sirmijuma“ i Nintel DOO.