Marija Vučenović na Olimpijskim igrama

Sremska Mitrovica je bogatija za još jednog učesnika Olimpijskih igara!

U pitanju je bacačica koplja Marija Vučenović, članica AK „Srem“, mitrovčanka koja se ovom disciplinom bavi od malih nogu. Ona je do sada postizala dosta uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni, osvajačica je medalje na prvenstvu Evrope za mlađe seniorke, prvakinja Balkana, ali do sada nije imala prilike da nastupi na najvećoj svetskoj sportskoj manifestaciji.

Rok za potvrđivanje plasmana za Tokio je istekao 30. juna i Marija je ušla na listu najbolje 32 svetske kopljašice. Njen rezultat iz aprila ove godine 62,25m se trenutno na svetskim listama vodi kao šesnaesti, osvojila je dodatne bodove na državnom prvenstvu, balkanijadi i ostvarila plasman na Olimpijske igre.

„Veoma sam srećna zbog plasmana na OI u Tokiju, to je moj san od detinjstva“ izjavila je Marija. „Višegodišnji trud i odricanja su se isplatili. Sada me očekuje veoma kratak odmor i pripreme za OI. Članica sam malog kluba koji nema mogućnosti da mi obezbedi sve uslove, trenutno rešavamo problem kupovine adekvatnog koplja sa kojim bih bacala u Tokiju. Nadam se da će se taj problem rešiti brzo, jer vremena je sve manje. Nisu u pitanju ogromna sredstva, to je jedno koplje, ali atletika je u Sremskoj Mitrovici i pored uspeha pomalo u zapećku, pa i nabavka osnovnih sredstava ponekad predstavlja problem. Optimista sam, plasman na OI je velika stvar i verujem da će i klub i sredina u kojoj živim i treniram imati razumevanja.”

Marija trenutno radi sa trenerom iz Novog Sada, Kamasi Feđom, zadovoljna je saradnjom i veruje da plasman u Tokio nije samo prilika da tamo ode kao posmatrač. „Boriću se do kraja! Daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat kada mi se već ukazala prilika za to. Verujem da mogu bolje od ovoga.“

Izvor: AK „Srem“