Maturanti uništavali nov gradski mobilijar na plaži

Radovi na uređenju Gradske plaže privode se kraju, kako bi kupališna sezona mogla i zvanično da počne za koji dan.

Međutim, juče su se nažalost dogodile neprijatne scene kad su mladi mitrovački maturanti uništavali deo novopostavljenog mobilijara na Gradskoj plaži.

Intervenisale su gradske službe, kao i hitna pomoć ali srećom bez većih posledica.

Kako je plaža obezbeđena video nadozorom, počinioci su prepoznati.

U toku današnjeg dana postavljen je pesak na delu gde će boraviti kupači.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić, saopštio je da su u prethodnim danima bili koncentrisani na uređenje mobilijara i ostalih rekvizita koji treba da upotpune boravak na našoj gradskoj plaži.

Juče su završili postavljanje novog gradskog mobilijara koji je, nažalost, u večernjim časovima uništavan.

„To su učinili naši mladi sugrađani, naši mladi maturanti koji su se na nesavestan i neodgovaran način poneli prema imovini koja nije vlasništvo grada, to je imovina svih građana Sremske Mitrovice. Ovim putem želim da im kažem i da ih opomenem da takve stvari više ne čine, celokupan prostor Gradske plaže, ove godine, pokriven je sa više od 30 nadzornih kamera i znamo ko su lica, to su naši mladi sugrađani koji su juče uništavali imovinu, u narednim danima ćemo pre svega obaviti razgovore sa njihovim roditeljima i tražiti da se primene odgovarajuće disciplinske mere. Ovako ponašanje u budućnosti nećemo tolerisati, o ovome će biti obavešteni svi komunalno-inspekcijski organi koji će preduzeti adekvatne mere u skladu sa svojim ovlašaćenjima”, rekao je načelnik Jokić.

Bilo je intervencija raznih službi, od intervencija policije, komunalne milicije i ostalih službi, što svakako nije za pohvalu bilo kome od nas, ističe Jokić, ni njima, ni roditeljima, ni nama kao predstavnicima lokalne samouprave.

Gradska plaža će biti otvorena tako što će biti izvršen tehnički prijem.

Zvanično otvaranje plaže i kupališne sezone planirano je u petak.