Miholjski susreti sela u Gibarcu

Pozdravljajući inicijativu Ministarstva za brigu o selu, kao pokretača i pokrovitelja ove jedinstvene ideje, Opština Šid je i ove godine u saradnji sa Turističkom organizacijom,  Kulturno obrazovnim centrom i Mesnom zajednicom Gibarac organizovala manifestaciju „Miholjski susreti sela“. 

„Mi smo narod koji, kako i sam naziv manifestacije kaže, voli da se susreće, koji je ponosan na svoju zemlju, na svoje selo, narod koji čuva i na najbolji način prezentuje svoju tradiciju i kulturnu baštinu. Srećan sam što, zahvaljujući inicijativi Ministarstva za brigu o selu na čelu sa ministrom Krkobabićem, imamo dan posvećen slavljenju sela i svega što jedno selo čini – ljudi, njihov suživot, zemlja i vredan rad“, poručio je predsednik Opštine Šid Zoran Semenović otvarajući manifestaciju.  

Program manifestacije svojim nastupima upotpunili su vokalni solisti, recitatori, nastupi kulturno umetničkih društava i glumci Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“.

Posebnu čar današnjem programu dala su udruženja žena, izlažući najbolje iz sela na svojim štandovima, kao i sportski program manifestacije namenjen takmičenju dece i odraslih u različitim sportskim disciplinama i zaboravljenim dečijim igrama.

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Šidske kulturne priče” koji sufinansira Opština Šid. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.