Ministarstvo zdravlja doniralo novi sanitet rumskom Domu zdravlja

Za samo nekoliko meseci vozni park rumskog Doma zdravlja značajno je modernizovan. Sredinom decembra prošle godine Opština Ruma je kupila novo vozilo za prevoz putnika na dijalizu, a danas je rumska ustanova primarne zdravstvene zaštite dobila i novo savremeno sanitetsko vozilo koje je doniralo Ministarstvo zdravlja.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić apostrofirala je važnost koordinacije i sinhronizacije rada lokalne samouprave i resornog ministarstva, jer je unapređenje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite zajednički cilj i nadležnih insititucija, medicinskih radnika i pre svega građana.

-Ovo je peto sanitetsko vozilo kojim će Dom zdravlja raspolagati i nadamo se da ćemo tokom godine i mi kao Opština, a i uz podršku resornog ministarstva poboljšati vozni park Doma zdravlja. Naravno mi smo otvoreni i za druge vidove pomoći i sve ono što mozemo mi ćemo uraditi ne bi li sistem zdravstvene zaštite u našoj opštini bio podignut na viši nivo, izjavila je predsednica Ćirić.

Predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, foto: Sremske vesti

Novo sanitetsko vozilo Fiat Dukato vredno je 4.800.000 dinara i biće na raspolaganju Službi hitne medicinske zaštite.

Direktor Doma zdravlja “Ruma” dr Zoran Slavujević se zahvalio ministru Lončaru i Ministarstvu zdravlja podsetivši da je reč o projektu najveće zdravstvene nabavke u istoriji Srbije, u okviru koje je obezbeđeno preko 300 specijalizovanih vozila.

-Naša vozila prelaze i preko 50.000 kilometara godišnje, zato su za nas ovakve donacije veoma važne. Nadamo se da ćemo vrlo brzo dobiti još jedan sanitet, jer bez obzira što ih imamo relativno dovoljno, pokrivamo jedan ogroman prostor od Klenka do Iriga. Imamo direktnu saradnju sa mitrovačkom bolnicom i tercijalnom ustanovom Kliničkog centra Vojvodine i Kliničkog centra Srbije u Beogradu, frekvencija putovanja ovih vozila je izuzetno velika, rekao je dr Slavujević.

Foto: Sremske vesti

O tome koliko mnogo kilometara prelaze vozila Doma zdravlja možda najbolje svedoči i kombi za prevoz pacijenata na dijalizu koji je od 16. decembra prošle godine do danas prešao preko 27.000 kilometara.

Autor: Sremske vesti