Mirović: Pomoć za 207 porodica sa troje ili četvoro dece za rešavanje stambenog pitanja i za bolje uslove stanovanja

foto Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore porodicama iz Vojvodine sa troje ili četvoro dece, koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Pomoć je dobilo 207 porodica, a za ovu populacionu meru podrške iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno ukupno 250 miliona dinara. Novac će za kupovinu nekretnine iskoristiti devet porodica, dok će 198 porodica dobijenim sredstvima adaptirati ili dograditi kuću ili stan.

„Danas je jedan od najvažnijih dana za našu zajednicu, za našu državu Srbiju, a posebno za nas ovde u Vojvodini, jer se u holu Pokrajinske vlade čuje dečji smeh iz porodica gde su se roditelji odlučili za troje ili više dece“, istakao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je 2018. godine uvela meru populacione politike kojom se obezbeđuju finansijska sredstva za pomoć našim, kako je Mirović naglasio, najbogatijim porodicama.

„Кroz ovu demografsku meru želimo da podstaknemo sve one koji žele da se odluče na brojnije porodice, da to i učine“, rekao je Mirović.

Predsednik Mirović je dodao da je do sada izdvojeno 1,055 milijardi dinara, čime su obezbeđeni bolji uslovi stanovanja za 904 porodice u Vojvodini.

foto Pokrajinska vlada

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada prva u našoj državi pokrenula ovu meru podrške višečlanim porodicama. Dodao je da država Srbija sve više, uvođenjem različitih demografskih mera, među kojima je i najavljena pomoć za porodice sa petoro i šestoro dece, radi na rešavanju problema nataliteta.

„Ovo je naš najveći problem. Sve ćemo napraviti i izgraditi, ali to neće imati smisla ukoliko ne budemo imali više dece i ne zaustavimo negativne demografske tokove“, rekao je Mirović i dodao da je Srbija, u poređenju sa okruženjem, napravila prvi korak u zaustavljanju negativnog prirodnog priraštaja.