Mitrovački „Malci Genijalci“ na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici

U nedelju 13.6 u Beogradu deca iz školice Malac Genijalac učestvovali su na V Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici i osvojili pehar za učestvovanje.

Jovana Simić (2012 god.) takmičila se u pisanom delu takmičenja i u mentalnim, računala je niz od 5 dvocifrenih brojeva za 700 milisekundi i ispala u četvrtoj rundi.

Dušan Hodoba i Strahinja Turudić (2014 god.) su se takmičili u pismenom delu i uradili 120 zadataka za 12 min. Mitrovački Malci rado učestvuju na svim takmicenjima i imaju veoma dobre rezultate. I ove godine je školica dobila pehar za učešće i zalaganje. 

 

Koordinator školice „Malac Genijac“ Zorica Elor za naš portal Moj grad SM je rekla:,,Priča koja je počela pre 4 godine, sada je doživela svoj vrhunac u rezultatu a ja očekujem da se takav trend rada i uspeha nastavi. Nove metode učenja postale su paralelne sa onima iz obrazovnog sistema a samim tim donose i ubrzan napredak dece i lakše savladavanje oblasti. Jedan od takvih programa jeste i ovaj koji nudi ovaj centar. To je specifičan edukativno-razvojni program koji pozitivno utiče na povećanje pažnje, koncentracije, memorije kod dece. Škola je za ove 4 godine obučila mnogo dece i zadovoljna sam jer su roditelji prepoznali značaj ove školice. Mi nastavljamo dalje da osvajamo nova znanja i da budemo najbolja verzija sebe“