Mitrovčanka Miona Murić osvojila srebro nastupajući za reprezentaciju Srbije

U Poreču od 27. do 30. juna održana je Svetska liga mladih za kadete juniore i U21. Na takmičenju je učestvovalo 3700 takmičara iz 80 država.

 

U sastavu reprezentacije Srbije nastupilo je pet takmičarki karate kluba Srem predvođeni trenerom reprezentacije Ivom Vinković. U kategoriji devojčice do 12 godina nastupila je Dunja Berežni, a u kategoriji Kate kadetkinje Miona Murić, Helena Malbašić, Sara Starčević i Anđela Perović.

Na ovom najprestižnom takmičenju svetskog ranga Miona Murić koja je imala debitantski nastup u kategoriji kadetkinja je zablistala u konkurenciji od 114 takmičarki iz celog sveta i ušla u finale prvenstva. Na putu do medalje ubedljivo je savladala protivnice u prvom kolu takmičarku Malte, Turske, zatim Italije, Nemačke, Crne Gore, Belgije i u finalu se sastala sa iskusnom takmičarkom Austrije i izgubila minimalnom razlikom u ocenama i osvojila srebrno odličje.

Ovo predstavlja najveći uspeh za naš klub i ujedno i pokazatelj da se trud rad i disciplina i isplate i da znanje koje prenosi trener Iva Vinković može rangirati u sam vrh karate sporta.