Muzički piknik za Dan porodice

Dan porodice, 15. maj, ove godine biće obeležen zajedničkim koncertom učenika OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” i Muzičke škole “Petar Krančević”.

Planirano je da otvoreni prostor Zmajeve škole bude pretvoren u pravi muzički piknik za roditelje i prijatelje, na kom će i oni moći da se oprobaju u muzičko – scenskim performansima. Zadatak posetilaca je da na koncert ponesu ćebe, stolice, omiljene grickalice i dobro raspoloženje, i da, uživajući u nastupima autora i izvođača različitih muzičkih žanrova, bar na kratko, u jednoj porodičnoj atmosferi, užurbanost svakodnevice ostave iza sebe.

Biće to prilika da se još jednom ukaže na značaj porodice kao najjačeg stuba u sazrevanju svakog pojedinca i na važnost dobrih porodičnih odnosa, koji se neguju kroz zajedničke aktivnosti, porodične priče i anegdote, razumevanje, međusobno uvažavanje, podršku i neizmernu ljubav.

Koncert, koji dve škole organizuju u saradnji sa Asocijacijom učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica i Gradskom upravom za obrazovanje, otvara valcer učenika osmog razreda Zmajeve škole, članova Učeničkog parlamenta.

U slučaju lošeg vremena, ceo događaj će biti premešten u holu Zmajeve škole.

Početak programa je u 17 časova.