Na listi najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji nalaze se NP Fruška gora (3), SRP Zasavica (32) i jezero Bešenovo (50)

Foto: Wikipedija/jovancavic/izletište Zmajevac

Nacionalni park Fruška gora je 3. najpopularnija Instagram lokacija u Srbiji pokazalo je istraživanje koje je objavio GetByBus, platforma za pretragu i kupovinu autobuskih karata sa sedištem u Splitu. Među najpopularnijim Instagram lokacijama sa teritorije grada Sremska Mitrovica nalaze se SRP Zasavica i jezero Bešenovo.

3. najpopularnija Instagram lokacija u Srbiji – Nacionalni park Fruška Gora

Ukupni broj pominjanja: 154,513

Nacionalni park Fruška Gora pripada mirnom planinskom lancu blizu Novog Sada. Poznat kao “Biser Srbije”, pruža utočište bogatom nizu biljnih i životinjskih vrsta unutar svojih šumovitih pejzaža.

Foto: Dragan Džambas

Šumovite staze pružaju planinarima priliku da se povežu s prirodom, dok drevne manastire posećuju ljubitelji istorije. Bez obzira želite li zabeležiti trenutak i fotografisati šareno cveće ili mirna dvorišta, Fruška Gora nudi beskrajne mogućnosti za doživljaj savršenog trenutka.

32. najpopularnija Instagram lokacija u Srbiji – Prirodni rezerat Zasavica

Ukupni broj pominjanja: 10,084

Okarakterisan je  kao kompleks različitih ekosustava, Prirodni rezervat Zasavica je jedinstveno i ekološki značajno područje. značajan je zbog zaštite koju pruža ugroženim vrstama. Osim što je bogato florom i faunom, zaljubljenici u ptice takođe vole deo svog putovanja provesti ovde. Zasavica služi kao postaja za brojne ptice tokom njihove migracije, što je čini idealnim mestom za proučavanje i posmatranje ovih vrsta. Pitoreskni krajolik reflektirajućih voda i šarolike prirode pruža beskrajne mogućnosti za predivne trenutke koje se ovde mogu doživeti.

Foto: zasavica.org.rs

50. najpopularnija Instagram lokacija u Srbiji – jezero Bešenovo

Ukupni broj pominjanja: 4,803

Jezero Bešenovo, takođe poznato je kao jezero Beli Kamen, smešteno je blizu sela Bešenovo u Sremu. Iza ovog mesta krije se zanimljiva priča – stvoreno je na mestu napuštene rudarske jame, iz koje se vadila marl ruda. Trebalo je otprilike 20 dugih godina da postane jezero kakvo danas poznajemo. Izuzetna, prodorna plava boja vode daje mu dašak tajanstvenosti, čineći ga nezaobilaznom destinacijom za one koji žele otkriti skrivene čari prirode.

Foto: Vojvodina uživo

Nacionalni park Kopaonik je prvi na listi od 50 najpopularnijih Instragram lokacija u Srbiji pokazalo je ovo istraživanje.

Među prvih pet najpopularnijih lokacija koje se na toj društvenoj mreži dele iz naše zemlje, tri su u glavnom gradu Srbije, Beograd takvih lokacija ima najviše i u Top 10, a na listi od ukupno 50, takvih, za korisnike Instagrama posebnih lokacija je u Beogradu 16.