Na sajmu zapošljavanja 25 firmi potraživalo 400 radnika

Na Sajmu zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici koji se održao u Poslovno sportskom centru „Pinki”, učestvovalo je 25 poslodavaca koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 400 radnika.

Tradicija održavanja ovakvih sajmova svedoči o velikom interesovanju poslodavaca i nezaposlenih lica za njih, mišljenja je Marijana Grabić direktorica sremske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, koji su i organizatori ovog sajma.

Nezaposlena lica su imala priliku da se predstave i predaju radne biografije poslodavcima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Ovaj Sajam je i dobar primer saradnje lokalne samouprave, poslodavaca i NSZ Filijale Sremska Mitrovica u cilju rešavanja problema nezaposlenosti.

Prema rečima direktorice Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Sremska Mitrovica Marijane Grabić osim poslodavaca iz našeg grada, na Sajmu su se našli i poslodavci iz Rume i Pećinaca.

„Sajam zapošljavanja je jedna od redovnih aktivnosti Službe za zapošljavanje koja ima izuzetno pozitivne efekte. Poslodavcima i nezaposlenima je pružena mogućnost da stupe u direktan kontakt, obave razgovor, odnosno kratak intervju, razmene informacije. Još jedna dobra strana Sajma jeste da radne biografije poslodavci zadržavaju i vrlo često znaju da ih i kasnije iskoriste ukoliko se otvore neka nova slobodna radna mesta”, rekla je Grabić.

Direktorica je istakla da su poslodavci na Sajmu iskazali potrebu za zapošljavanjem različitih profila i stepena obrazovanja, kao i da je veliki deo njih spreman da izvrši obuku novozaposlenih lica.

Cilj Sajma zapošljavanja je direktno susretanje ponude i tražnje, kao i promocija nezaposlenih lica određenih znanja, veština i zadovoljenje kodarovskih potreba poslodavaca.