Najmlađi sugrađani najavili “LETO NA SAVI”

Povodom otvaranja kupališne sezone na Gradskoj plaži i brojnih novina, kao i najave manifestacije „Leto na Savi“, mala gradonačelnica Marija Majstorović je sa svojim drugarima iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ obišla omiljeno mesto Mitrovčana. U obilasku plaže pridružili su im se i klinci i klinceze iz PU „Pčelica“.

Dočekala ih je gradonačelnica Svetlana Milovanović sa svojim zamenikom Petrom Samardžićem, a onda su zajedno obišli Gradsku plažu, kako bi se mališani upoznali sa svim što im je pripremila lokalna samouprava za ovu letnju sezonu.

Mališani su prvo obišli punkt JKP „Komunalije“, gde im je Tamara Milković, referent za odnose sa javnošću, govorila o tome kako se održava čistoća Gradske plaže i koliko je važno da se čuva životna sredina, a zatim su na punktu Turističkog info centra, koji je jedna od novina ove sezone, dobili razglednice grada.

Nakon toga su posetili dežurnu ekipu Hitne pomoći, gde su naučili više o čuvanju zdravlja u letnjim danima, a zamenik gradonačelnice Samardžić im je pokazao još jednu novinu, a to je “Mamina klupa” za dojenje i prepovijanje dece u javnosti.

Kod spasilačke službe Aleksandar Petković iz firme „Nintel“ im je pričao o poslu spasioca. Tu su pozdravili svoje drugare kajakaše, a potom su odgledali trening košarkašica ŽKK „Srem“.

Zajedno sa gradonačelnicom Milovanović i zamenikom Samardžićem, na travnatoj površini duž keja razvili su veliki grb Grada, a nakon toga su pokazali svoju kreativnost i talenat oslikavajući stazu na Gradskoj plaži.

Kako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović, lokalna samouprava se trudi da svake godine uvede novine na Gradskoj plaži, a ove godine su to ležaljke i suncobrani, punkt Turističkog info centra, klupa za dojilje, dodatni mobilijar i sadržaji, a uskoro će biti postavljen i novi brod-igralište.

Ove godine za uređenje i održavanje plaže opredeljena su sredstva u iznosu od 17 miliona dinara.