Najsavremenija oprema stiže u rumski bioskop

Kulturni centar „Brana Crnčević“ u Rumi dobiće novi digitalni projektor i filmsku opremu za digitalizaciju, pa će tako svi ljubitelji sedme umetnosti u Rumi biti u prilici da prate najkvalitetnije i najpopularnije filmske naslove u vrhunskoj projekciji.

Ugovor o kupovini projektora potpisan je danas u Gradskoj kući u Rumi, a sredstva za modernizaciju Kulturnog centra obezbedili su Filmski centar Srbije i Opština Ruma.

Naime, Kulturni centar „Brana Crnčević“ je za projekat digitalizacije bioskopa na konkursu od Filmskog centra Srbije dobio 6 miliona dinara. Ukupna vrednost kupljenog projektora iznosi 8.307.000 dinara, a nedostajuća sredstva od 2.307.000 dinara je obezbedila Opština Ruma.

„Nabavkom ove najsavremenije opreme Kulturni centar će biti prva ustanova na teritoriji Srema koja će imati moderan i kompletno digitalizovan bioskop, a time će se značajno unaprediti kvalitet filmskog programa. Svi ljubitelji filmske umetnosti biće u prilici da prate najkvalitetnije i najpopularnije filmske naslove, a ujedno je ova investicija pokazatelj da Opština Ruma vodi uspešnu politiku kojom su obuhvaćeni svi segmenti života njenih stanovnika“, izjavila je zamenica predsednika Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, podsetivši da ove godine Ruma realizuje značajne projekte vezane za gotovo sve sfere društva, te da će tako biti izgrađen novi vrtić – Kockica 2, rekonstruisan Dom vojske, pokrenuta izgradnja novog prečistača, te da će Ruma dobiti i novu autobusku stanicu.

Ugovor o kupovini projektora su u Gradskoj kući potpisali direktorica KC-a Tanja Slepčević i predstavnik kompanije AVL projekt Int. Doo Jovica Maćuš koji je napomenuo da rumski bioskop dobija novu opremu najmodernije tehnološke generacije.

„U pitanju je laserski projektor koji je trenutno apsolutni tehnološki hit i standard za opremanje bioskopa u svetu. Osim toga što će stanovnici Rume moći da uživaju u zaista visoko kvalitetnoj reprodukciji filmskog sadržaja, posebno je bitno što ova vrsta opreme zahteva izuzetno mala sredstva za održavanje, tako da se nadam da ćete dugi niz godina uživati u korišćenju ovog digitalnog laserskog projektora“, izjavio je Maćuš.

Rok za isporuku opreme za Malu dvoranu rumskog Kulturnog centra je 35 dana, a do sada su u Srbiji samo još tri bioskopa opremljena ovom savremenom tehnologijom za filmske projekcije.