Naš grad prvi rešio zagađenje vazduha savremenim gradskim autobusom

Sremska Mitrovica je jedan od retkih gradova koji rešava problem zagađenja vazduha i to uvođenjem autobusa sa Euro 6 motorom u javni gradski saobraćaj

Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika i Ljubomir Vujičić načelnik Gradske uprave za saobraćaj i komunalno inspekcijske poslove, tim povodom izvršili su smotru vozila koja se koriste u sistemu javnog gradskog prevoza u „Sirmiumbusu”.

Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika istakla je da je naš grad prvi rešio ovaj aktuelni problem: „Najaktuelniji problem svakako ovih dana jeste zagađenje vazduha. Mi kao odgovorna lokalna samouprava smo taj problem rešili, što se tiče gradskog i prigradskog saobraćaja, tako što koristimo autobuse sa Euro 6 motorom. To su autobusi koji su rađeni po evropskim standardima, moderni, kvalitetni, koji saobraćaju kako na teritoriji našeg Grada, tako i u prigradskim naseljima, idu i do najudaljenijeg sela. Mi smo ovaj problem rešili i dugotrajno, i kvalitetno, isto tako kao što smo doneli i odluku da naši penzioneri, sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, mogu da koriste ovaj prevoz besplatno svakog dana, o čemu smo dali informacije pre nekoliko dana. Mi smo prva opština ili Grad koji je ovaj problem rešio ovako kvalitetno i dugotrajno. Dok drugi razmišljaju mi smo taj problem već rešili.”

Zamenica gradonačelnika tom prilikom je apelovala na građane da više koriste ovu vrstu prevoza kako bi se u što većoj meri smanjila emisija štetnih gasova u saobraćaju.