Nastupi atletičara Srema krunisani medaljama

Atletičar AK Srem Slavko Stević nastupio je na Prvenstvu Evrope za seniore u Rimu i nije prošao u finale. Tokom takmičenja je imao problema sa zaletom da bi u trećem pokušaju na 2.17m jedan od sudija sa druge discipline presekao Slavku put i tad mu je ostalo samo 20 sekundi za ponavljanje pokušaja.

Nastup za reprezentaciju Srbije na tako velikoj i elitnoj smotri je velika čast ali očigledno je i da velika pozornica ne prašta loše dane i takmičarsku nesigurnost.

Mlađi atletičari AK „Srem“ su nastupili na tri takmičenja za tri različite kategorije ovog vikenda.

Na tradicionalnom atletskom mitingu „Aleksadar Marinković“ za starije juniore osvojeno je pet medalja.

U tri discipline Sremci su bili šampioni. U bacanju koplja Teodora Samac sa 44.51m i Milivoj Ćirić sa 58.53m, a na 200m Tamara Prekajac sa 25.16s. U bacanju koplja je Milana Simić bila drugoplasirana sa 38.25m dok je bronzana u skoku u dalj bila Teodora Čonić sa ličnim rekordom 5.61m.

U subotu je u Sremskoj Mitrovici održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire. Takmičenje je bilo dosta masovno a konkurencija jaka. Takmičari AK „Srem“ osvojili su pet medalja, jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu.

Zlatom se okitila Isidora Maksimović ličnim rekordom u skoku u dalj iz zone odskoka (4.90m). Srebrni su bili Tea Stanojević u disciplini bacanje vorteksa sa 43.15m, Mila Božović u trci na 800m (2:43.90) i Borislav Bežanović u bacanju vorteksa sa ličnim rekordom 52.89m. On je osvojio i bronzanu medalju u bacanju kugle (3kg) 9.45m.

U nedelju na prvenstvu Vojvodine za mlađe juniore osvojeno je čak osam medalja.

Najbolji rezultat ostvarila je Iva Bežanović novim ličnim rekordom u disciplini skok u vis 1.77m što je još jedna potvrda norme za Prvenstvo Evrope U18.

David Perković osvojio je zlatnu medalju u bacanju kladiva novim ličnim rekordom koji sada iznosi 50.35m dok je ubacanju diska sa 37.11m bio trećeplasirani. Bronzane medalje osvojili su i Teodora Čonić u skoku u dalj (5.54m) i u trci na 100m sa preponama (15.55s), Katarina Škorić u bacanju koplja (37.85m), Marko Ivanović u skoku u vis sa1.55m i Nikolina Tanasić u bacanju kladiva 26.51m.