Nedimović: Predlažemo umanjenje cene grejanja što hitnije

Foto: mojgradsm

Nosilac liste „Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra“, Branislav Nedimović, izjavio je danas za medije da postoji potreba za rešavanjem cene grejanja stanova koji koriste usluge preduzeća JKP „Toplifikacija“ i greju se na daljinsko grejanje i da je to problem koji treba rešavati.

„Predlažemo umanjenje cene toplotne energije za bar 10%“, rekao je Nedimović, ističući da korisnicima tih usluga to treba da se obezbedi što pre.

Kako je rekao, „To su stanovnici  u naseljima „Kamenjar“, „Halinom naselju“, „Dekancu“, „Matije Huđi“, „Stari most“  i „KPD“ naselje, ukupno 3400 stanova“. On je dalje istakao da ima uslova na tržištu energenata da dodje do smanjenja cena.

Foto: mojgradsm

„Mi slušamo te ljude i predlažemo da što hitnije, ako je moguće odmah, stanovnicima ovih naselja se umanji cena toplotne energije za deset odsto, jer ima uslova na tržištu energenata“, rekao je Nedimović.

„Znam da je ovo vruć krompir za svaku vlast, ako oni neće mi ćemo posle 2. juna“ i nastavio je „Ako bismo smanjili račune za 10% za fizička lica, jednu mesečnu ratu bi uštedeli na godišnjem nivou. To je oko 80 evra godišnje, to bi svaki stan uštedeo. Da to prevedemo u najširem smislu reči, jedan mesec gratis“.