Nestvarna mesta: Pavlovačko jezero (VIDEO)

Pavlovačko jezero, poznato još i pod nazivom Kudoš. Jezero je smešteno na oko 12 kilometara severno od centra Rume i oko 10 kilometara od banje Vrdnik.

Pogledajte fantastične snimke iz vazduha :

Jezero je nastalo 1983. godine pregrađivanjem doline potoka Kudoš branom dužine 400 metara. Zbog raznovrsne flore ovo jezero je bogato ribom i zbog toga ga sportski ribolovci posećuju tokom cele godine. Takođe, jezero poseduje i noćno osvetljenje za ribolov.

Jezero se prostire na  75 hektara i ima dubinu od oko 4 metara.

Jezero je stanište za mnoge vrste riba, kao što su tostolobik, deverika, smuđ, šaran i bela riba. Za pecanje na jezeru je potrebna dozvola, koja se može kupiti na licu mesta ili online. Jezero je takođe dom mnogim vrstama ptica, koje ga čine još lepšim i živopisnijim.

Pored ribolova, jezero nudi i druge mogućnosti za rekreaciju i odmor. Na obali jezera se nalaze nekoliko ugostiteljskih objekata, kao i vikendice. Jezero je idealno za kupanje, sunčanje, vožnju čamcem ili kajakom, piknik ili kampovanje. Jezero ima i svoju plažu, koja je uređena i održavana.

Foto: Vojvodina uživo

Đokovićeva oaza mira

Jedna od zanimljivosti Pavlovačkog jezera je da se na njegovoj obali nalazi vila najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića. Vila ima bazen, teretanu, teniski teren i heliodrom.

Đoković je izabrao ovo mesto za svoj dom zbog mira i tišine u prirodi koje ovo jezero nudi. Takođe Nole često posećuje obližnju banju Vrdnik u kojoj se priprema ili odmara od napornih mečeva.