Nove prostorije Amaterskog pozorišta u Šidu

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, obišli su nove prostorije Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ u Šidu. 

Prema rečima pokrajinske sekretarke, na insistiranje čelnika Opštine Šid, izdvojeno je 8,3 miliona dinara za potrebe adaptiranja prostora kako bi mladi ljudi, koji sada u kontinuitetu mogu da izražavaju svoju kreativnost, imali gde da borave i stvaraju. 

Adaptacija prostora za potrebe Pozorišta samo je jedan je u nizu projekata iz oblasti kulture koji je Pokrajinska vlada posredstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama podržala u opštini Šid u 2023.godini.

Zahvalivši pokrajinskoj sekretarki na dosadašnjoj podršci, predsednik Opštine Šid istakao je da je AP „Branislav Nušić“ svojom bogatom tradicijom i velikim uspesima zavredilo svoje prostorije u kojima će generacije mladih praviti svoje prve glumačke korake.

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Šidske kulturne priče” koji sufinansira Opština Šid. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.