Obeležen Dan oslobođenja Šida: Dodeljene Decembarske nagrade

Himnom „Bože pravde“, u izvođenju „Horšideje“, večeras je, u sali Kulturno obrazovnog centra u Šidu, počela svečana akademija, povodom 79 godina života u slobodi.

Tradicionalno, 6.decembra, na Dan oslobođenja Šida u Drugom svetskom ratu, Opština Šid dodeljuje Decembarsku nagradu.

Ove godine, najviše opštinsko priznanje, zaslužili su radnici JKP „Standard“ i elektromonteri Elektrodistribucije Srbije – Poslovnice Šid, za izuzetno zalaganje i doprinos tokom vanredne situacije na teritoriji opštine Šid, prouzrokovanoj dvema velikim vremenskim nepogodama – 19. jula i 23. septembra.

Plakete Opštine Šid dobili su AD Elektromreža Srbije i Elektrodistribucija Srbije za pomoć i podršku opštini Šid tih dana te Ministarstvo za brigu o selu koje se pobrinulo da mladi bračni parovi reše stambeno pitanje kupovinom 88 seoskih kuća na teritoriji opštine Šid. 

Zahvalnicu Opštine Šid dobio je Đurica Edelinski, pesnik, jedan od pokretača „Jastrebićevih književnih susreta“ i član Književne zajednice Šid.

Dobitnicima je nagrade, plakete i zahvalnice uručio predsednik Opštine Šid Zoran Semenović, a prisutnima se obratio i predsednik Skupštine opštine Šid Tihomir Stamenković. Svečanoj akademiji prisustvovala je i Darija Kisić ministarka za brigu o porodici i demografiju. 

Izvanrednim nastupom publiku je oduševila Milica Dosković, vokalna solistkinja i članica hora Opere SNP u Novom Sadu, a u programu su učestvovali i najmlađi folkloraši SKUD „Sveti Sava“ i učenici Gimnazije „Sava Šumanović“, Srna Aničić i Bogdan Vrcelj.

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Šidske kulturne priče” koji sufinansira Opština Šid. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.