Obeleženo 80 godina od pogibije čuvene sremske partizanke Radinke Vitasović Lepinjice 

Članovi SUBNOR Mesne zajednice Laćarak su 24. avgusta obeležili 80 godina od pogibije čuvene sremske partizanke Radinke Vitasović Lepinjice kod Spomen-obeležja (groba) Lepinjica na Fruškoj gori, koji se nalazi nedaleko od Letenke, pored Partizanskog puta.

Lepinjica je rođena u Laćarku 1924. godine  gde je i živela do odlaska u partizane. Podlegla je ranama nakon „Zasede kod Neština” 23. avgusta 1943. godine, koju je organizovala Treća vojvođanska udarna brigada protiv okupatora nacista. Na ovom potesu gde je sahranjena po sopstvenoj želji, tokom Drugog svetskog rata boravio Glavni štab NOV i PO Vojvodine. Ona je za vreme Narodnooslobodilačke borbe izgubila tri brata, Ranko i Stevo (streljan u Jasenovcu) i Narodni heroj Trivun-Triva Vitasović Lebarnik za koga se pretpostavlja da  je početkom novembra 1944. godine, naišao sa grupom  na minsko polje i poginuo.

Tim povodom Laćarci su položili venac i odali poštu svojoj meštanki a zamenik predsednika SUBNOR-a Laćarak je podsetio prisutne na život i delo Radinke Vitasović Lepinjice. Nakon obeležavanja godišnjice pogibije Lepinjice, Laćarci su posetili i Partizansko-spomen groblje na Jabuci.