Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom – Temperatura do 30 stepeni

Prema vremenskoj prognozi za subotu, 1. jun, ujutru nas po kotlinama i dolinama, naročito na jugozapadu Srbije, očekuje niska oblačnost. U toku dana u većem delu pretežno sunčano i toplo, a uz promenljivu oblačnost retka (izolovana) pojava kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde na jugozapadu, jugu i istoku Srbije.

Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, koji će tokom dana pojačati na severu Vojvodine, kao i na jugu i jugozapadu Srbije, naročito u planinskim oblastima. Najniža temperatura od 12 do 19, a najviša od 26 do 30 stepeni. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 60%.

U nedelju, 2. juna, očekuje nas promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i toplo. Lokalna pojava kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom tokom dana očekuje se u centralnoj i južnoj Srbiji, a uveče i noću i na teritoriji Vojvodine. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 28 do 31 stepen. Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 80%.