Od kraja juna jednim tagom auto-putem kroz BiH i Hrvatsku

foto amss.org.rs

Vozači koji putuju kroz ove dve zemlje više neće morati da kupuju poseban tag za svaku, već će jedan koristiti za elektronsku naplatu putarina u BiH i Hrvatskoj.

Predstavnici JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) potpisali su danas u Zagrebu aneks Memoranduma o poslovnoj saradnji, sa ciljem primene interoperabilnosti elektronske naplate putarine od kraja juna.  

Cilj ovog memoranduma je da do kraja juna bude omogućena interoperabilnost elektronskih sistema naplate u obe zemlje.  

„Uspešno smo završili povezivanje sa Hrvatskim autocestama. Puštanje sistema u rad očekujemo do kraja juna. Tada će vozači moći u potpunosti da iskoriste benefite koje pruža interoperabilnost elektroničkih sistema naplate putarine u obe zemlje. Jednostavno ne morate više da kupujete poseban tag, već ćete imati jedan koji koristite za elektronsku naplatu putarina u BiH i sa njim ćete moći da plaćate i u Hrvatskoj“, kazao je Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH.  

Ovaj memorandum će doprineti jačanju saobraćajnih i ekonomskih veza između BiH i Hrvatske, ali i unaprediti ukupno iskustvo putovanja za vozače koji koriste ove autoputeve.  

JP Autoceste FBiH u narednom periodu će pružiti detalje informacije korisnicima o registraciji i novim mogućnostima elektronske naplate putarine, preneo je sarajevski portal Klix.