Od ponedeljka otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom

Krizni štab je odlučio da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama od ponedeljka, uz posebne mere, kao i produžetak rada prodavnica do 22 sata.

Nove mere počinju da važe od ponedeljka ukoliko za vikend ne dođe do porasta broja obolelih, istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Konačna odluka će biti saopštena u nedelju, nakon preseka stanja tokom vikenda. Broj ljudi koji će moći da borave u baštama još uvek nije preciziran.

Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, te da će se pre otvaranja istih sprovesti još jedna provera i analiza situacije.

Nova sednica Kriznog štaba počela je danas oko 16 časova, a kako je ranije najavljeno, na njoj je razmatrano o eventualnom popuštanju mera.

Sednici su, između ostalih, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Plemiš, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković,

Prema saznanjima beogradskih medija, rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno poštovati distancu od devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.