Od Rume do Šapca autoputem, uskoro (FOTO/VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo
Privode se kraju radovi na izgradnji autoputa Ruma-Šabac, dužine oko 21 km, a saobraćajnica će do kraja oktobra biti puštena u saobraćaj.

Kako trenutno izgleda budući autoput, pogledajte u našem videu:

Autoput i brza saobraćajnica Ruma–Šabac–Loznica je najvažniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i zapadnu Srbiju. Kada autoput Ruma – Šabac, bude gotov u oktobru, od Beograda do Šapca stizaće se za 45 minuta. Ovo je samo jedan od deset autoputeva i brzih saobraćajnica koji se trenutno gradi u Srbiji.

U toku je izrada završnog sloja asfalta i do sada je urađeno oko 2,5 km završnog sloja asfalta u celom profilu, dok je skoro na celoj trasi, na oko 20 km od ukupno 21 km, urađeno po 2 sloja asfalta.

Foto: Vojvodina uživo

Radovi na petlji Ruma i njenoj široj zoni, što obuhvata naplatnu rampu Ruma i kružni tok za vezu sa postojećim državnim putem i budućim Fruškogorskim koridorom su najkomplikovaniji jer se izvode pod saobraćajem.

Foto: Vojvodina uživo

Petlja se sastoji od četiri mosta koji prelaze preko postojećeg autoputa E70 sa 114 montažnih nosača, i krakova u vidu lista deteline.

Trasa deonice Ruma – (Šabac) most na Savi zaobilazi sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, što će doveti do rasterećenja ulica u ovim naseljenim mestima.

Foto: Vojvodina uživo

Takođe, prema postojaćem planu, izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica biće završena do kraja 2024. godine.

Na autoput i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica (77 km) nadovezaće se Fruškogorski koridor koji povezuje Novi Sad i Rumu (45,4 km), što će činiti ukupno 122,4 km nove saobraćajnice.