Odbojkašice Srema srušile prvaka države!

Sportska hala Mitrovačke gimnazije 15. mart 2021; GŽOK Srem – ŽOK TENT 3:2 (25:21, 25:17, 23:25, 22:25, 15:12) 110:100; sudije Stevanović i Zotović.

U drugoj utakmici plej of takmičenja odbojkaške Superlige Srbije između ekipa Srema i TENT-a iz Obrenovca, sremice su u utakmici sa prvakom Srbije pokazale svoje pravo lice i ostvarile veliku pobedu.

Od samog početka, igračice Srema ušle su u meč visoko motivisane što se i odrazilo na rezultat. Trener Kapriš se od početka opredelio za visoku postavu sa Dunjom Grabić što se pokazalo kao dobitno rešenje.

Posle početne neizvesnosti Srem je uspeo da se rezultatski odvoji i dobije prvi set rezultatom 25:21.

Još bolju igru domaće igračice su pružile u drugom setu kada je od rezultata 8:8, Savović sjajno prošla sa nekoliko smečeva čemu je prethodio odličan prijem servisa obe ekipe. Prednost od četiri poena domaće igračice su održavale i povećale do kraja seta. Naredna dva seta su se lomila sve do poslednjih poena ali su ih igračice TENT-a na kraju srećno dobile.

Zahvaljujući odličnom servisu kojim su razbile prijem gošći i odličnoj igri blokerki Andrić i Živanović, domaće igračice su od rezultata 3:6 preokrenule na rezultat 14:9, što je bilo dovoljno za konačnih 15:12.

Treća utakmica koja odlučuje o plasmanu među četiri najbolje ekipe Srbije bi trebala da se igra u sredu u Obrenovcu.

GŽOK Srem: Mihajlović, Grabić, Stanojević, Savović, Roganović, Narančić, Jovanović, Mićunović (l), Andrić, Antić, Živanović, Vasić, trener Kapriš Vladimir, pom. trener Kapric Nikola.