Odbor Narodne skupštine za finansije održao sednicu u Sremskoj Mitrovici

Foto: Gradska M Televizija

Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, uz prisustvo Državne revizorske institucije, održao je danas sednicu u Sremskoj Mitrovici. Između ostalog razmatran je i Izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta Grada Sremska Mitrovica za 2018. godinu.

Foto: Gradska M Televizija

U okviru mera koje su definisane u cilju jačanja eksternog nadzora nad javnim finansijama, predviđeno je i ostvarivanje određenih aktivnosti DRI i Odbora za finansije, u eksternom nadzoru nad javnim finansijama, u okviru kontrolne funkcije Narodne skupštine. Kako bi takve mere bile ostvarene, Odbor za finansije, održava sednice van sedišta Narodne skupštine, na kojima se razmatraju izveštaji o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja budžeta i pravilnosti poslovanja revidiranih subjekata, a čiji cilj je podizanje svesti na centralnom i lokalnom nivou
vlasti o značaju nalaza revizije i preporuka DRI, kao i jačanje svesti o ulozi parlamentarnog nadzora nad javnim finansijama.

Foto: Gradska M Televizija

Kako je prilikom pozdravnog obraćanja izjavio zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić, Grad Sremska Mitrovica i DRI su godinama unazad ostvarivali korektnu, uspešnu saradnju, i izgradili partnerski odnos u kom se DRI uvek posmatrala kao bitan korektivni faktor u unapređenju poslovanja lokalne samouprave. Uvažavanjem svih korektivnih mera i preporuka DRI, doprinosi se otklanjanju svih nedostataka i svrsihodnijem poslovanju budžetskih korisnika, kao i kontrolisanoj potrošnji lokalnih javnih sredstava.