Odobrena sredstva za obnovu lokalnih puteva

U Palati Srbija u Beogradu održana je Uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Republici Srbiji – „LIID“ projekat. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je na početku konferencije da će kroz projekat „LIID“ čak 145 jedinica lokalne samouprave dobiti značajna bespovratna sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata i jačanje institucija. 

Ministar je rekao i da predsednik Aleksandar Vučić i Vlada ulažu velike napore na izgradnji moderne i razvijene Srbije. 

Beograd, 21. jula 2023 – Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca potpisan je danas u Beogradu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Obraćanje predsednika Vučića nakon potpisivanja Ugovora. FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs

Na konferenciji je učestvovao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji se zahvalio Francuskoj agenciji za razvoj i Svetskoj banci na ogromnoj podršci i sredstavima koja će lokalnim samoupravama u Srbiji omogućiti da u narednom periodu konkurišu za različite projekte. 

Predsednik je poručio da predstavnici lokalnih samouprava moraju da pokažu znanje i posvećenost, kao i želju, kako bi se došlo do najboljih projekata u interesu građana koji žive u Srbiji. 

Gradu Sremska Mitrovica stavljena su na raspolaganje sredstva u iznosu od 2.096.763 EUR, za rekonstrukciju lokalnih puteva, a tim povodom, Potvrda o stupanju na snagu Okvirnog sporazuma o sprovođenju projekta zvanično je uručena Petru Samardžiću zameniku gradonačelnice.