Održan Agrobiznis sajam u Sremskoj Mitrovici

U mitrovačkom gradskom parku upriličen je drugi „Agrobiznis sajam“, koji je okupio veliki broj lokalnih proizvođača poljoprivredno-prehrambenih, zanatskih i tradicionalnih proizvoda.

Sajam je otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i tim povodom je rekao da Sremska Mitrovica broji veliki broj malih proizvođača, zbog čega postoji potreba da im se pomogne u plasiranju proizvoda na tržište, kao i pomoć u organizaciji rada i procesa proizvodnje. Iz tog razloga je Mitrovica i dobila prvi poslovni inkubator poljoprivrednog tipa u našoj zemlji.

Ideja Pokrajinske vlade je da se obezbedi prostor i promocija, a u budućnosti i deo procesne opreme za sve one koji to nemaju, kako bi lakše proizveli proizvode i plasirali ih uspešno na tržište.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić se zahvalio Pokrajinskoj vladi na podršci u osnivanju i finansiranju rada Agrobiznis inkubatora u Sremskoj Mitrovici, koji nema klasične „stanare“ kao redovni biznis inkubatori, nego korisnike koji se bave pretežno prerađivačkom poljoprovredom.

Samardžić je dodao da jedna od usluga koju Agrobiznis inkubator nudi svojim korisnicima jeste učešće na sajmovima i manifestacijama poljoprivrednog karaktera, sa ciljem povećanja vidljivosti proizvoda korisnika, ističući da ovakvi sajmovi predstavljaju berzu informacija koja omogućava komunikaciju i razmenu iskustava između izlagača sa ciljem unapređenja poslovanja.

Samardžić je čestitao Agrobiz inkubatoru na organizaciji odličnog agrobiznis događaja koji pretenduje da postane tradicionalan, kao i pravi naslednik Agrosirm poljoprivrednog sajma koji je pre par godina održavan na gradskom hipodromu.