Održan drugi „Imuno Party“ posvećen volonterima i zdravstvenim radnicima

Sinoć je u bašti hotela „Srem“ u organizaciji Grada Sremska Mitrovica, održan drugi „Imuno Party“, posvećen volonterima Kancelarije za mlade i zdravstvenim radnicima uključenim u COVID sistem.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo je povodom ove proslave rekao: “ Ja zaista ne znam, koju reč da upotrebim, koja već nije upotrebljena a tiče se naših medicinskih radnika. Tu ubrajam i lekare i medicinske sestre i vozače i spremačice, administrativne radnike koji su zaista proveli sate i sate na kovid odeljenjima i kovid ambulantama, rizikujući svoje život a definitivno spašavajući naše živote. Ja jedino mogu da dodam jedino veliko, veliko hvala u svoje ime i zaista je vredno pomena. Drago nam je da su tu za nas, lečili su nas, bili su tu, tu su još uvek i nadam se da će ubuduće biti u korist javnog zdravlja naših Mitrovčana. Ja sam međutim hteo sad da pomenem jednu grupu mladih ljudi volontera Kancelarije za mlade koji su od prvog bili sve vreme tu u odbrani od kovida 19, tako što su se ponudili kriznom štabu, bili su u kol centru gde su radili u korist najstarijih, koje su posećivali i davali sredstva za higijenu i dezinfekciju, nosili im plate, penzije i sve kućne potrepštine. Kada je počela imunizacija, mogli ste ih videti na vakcinalnim punktovima, tako da oni nisu odustali od namere da se celi daju u zaštitu javnog zdravlja naših Mitrovčana. Ne zaboravite, da su oni srednjoškolci da su imali obaveze u školi, iako je bila u onlajn formatu, imali su obaveze učenja i vrlo malo slobodnog vremena. To vrlo malo vremena nisu posvećivali jedni drugima, nego su brzo hrlili u krizni štab ili na vakcinalne punktove da pomognu našim sugrađanima. To im Sremska Mitrovica nikad neće zaboraviti, evo kao i uostalom i medicinskim radnicima“.

„Ovo je jedan od načina da Grad iskaže poštovanje i prema medicinskim radnicima al moram zaista da kažem i posebno volonterima, s obzirom da su tako mladi i tako savesni i toliko društveno odgovorni i da su za primer čak i starijima. Drago mi je da ih je sve više i više i Mitrovica u  budućnosti ne treba da se boji, Mitrovica ima snagu, ima snagu u tim zrelim ljudima, u našim volonterima. Mogu samo da im poručim, da ih Sremska Mitrovica puno voli a posebno njihov načelnik“, dodao je Vasilj Ševo.

„Drago mi je što je Grad prepoznao zalaganje svih volontera, posebno volontera Kancelarije za mlade u okviru prvog kol centra prošle godine, kao i ove godine na vakcinalnim punktovima. Volonteri su oduševljeni na pozivom za ovu proslavu koju je Grad organizovao u znak zahvalnosti svima koji su učestvovali u procesu imunizaciji i kovid sistemu“, rekla je koordinatorka Kancelarije za mlade Biljana Matić.

Načelnik Opšte medicine Doma zdravlja dr Adil Elhag izjavio je: „Večeras smo se okupili ovde na proslavi povodom smirivanje situacije vezane za kovid infekciju u gradu Sremska Mitrovica, koja je organizovana od strane lokalne samouprave. U proteklih godinu i više dana lokalna samouprava nam je davala je veliku podršku u logistici, nalaženju zaštitne opreme i opreme koje su neophodne za lečenje naših pacijenata. Zdravstveni radnici su svojim trudom i radom dali maksimum u lečenju pacijenata i dovođenje u situaciju da sad imamo blizu kolektivni imuniteta. Poslednjih par dana, čak više od 7 dana u kovid ambulanti nemamo pozitivnih na kovid 19 infekciju. Hteo bih svima da se zahvalim koji su učestvovali u ovoj borbi u borbi protiv kovida odnosno u borbi protiv pošasti 21. veka.