Održan kviz „Au što je škola zgodna“ za đake prvake

Danas u amfiteatru Gradskog parka, u organizaciji dečjeg odeljenja Biblioteke „Gligorije Vozarović”, održan je za đake prvake kviz „Au što je škola zgodna“.

U kvizu je učestvovalo 60 prvaka iz svih osnovnih škola u Sremskoj Mitrovici koji su se takmičili u znanju, veštinama, recitovanju, pevanju i likovnom izražavanju. Tema kviza je škola i drugarstvo, odnosno stečeno znanje u prvom razredu.

Zoran Đurić načelnik Gradske uprave za obrazovanje rekao je: „Dečije odeljenje mitrovačke biblioteke poklanja veliku pažnju kulturno-prosvetnom radu sa svojim najmlađim čitaocima. Današnji kviz „Au što je škola zgodna” je i namenjen đacima prvacima mitrovačkih osnovnih škola koji će se takmičiti u rešavanju zadataka, pevanju, likovnom izražavanju. Kviz im je prilika da kroz igru i druženje prikažu znanje i veštine stečene u prvom razredu. Drago mi je što su nam ove godine povoljne okolnosti tako da se kviz može održati.”

Kviz je vodila bibliotekarka Dečijeg odeljenja Mirjana Delić i rekla da se Kviz za đake prvake „Au što je škola zgodna” održava se svake godine u biblioteci.

Mirjana Delić je malo bliže objasnila o kakvom kvizu je reč: „Organizator ovog lepog druženja je Dečje odeljenje Biblioteke „Gligorije Vozarović”, ovo je 22. kviz po redu. ako izuzmemo prošle godine, bio bi 23. dakle niz godina unazad se održava. Kviz je posvećen kao i što i samo ime kaže đacima prvacima, ovo je pre svega jedno veliko veliko druženje učenika prvog razreda na kraju školske godine. Deca se prvenstveno takmiče u znanju i veštinama, takmiče se u recitovanju, u pevanju i ono što je najbitnije od svega druže se. Ove godine kao i svake odazvale su nam se sve mitrovačke škole, ima preko 60 đaka prvaka. Mi kao biblioteka i na kraju krajeva kao grad, volimo da je veliki odziv, da nam je lepo vreme i želimo da se lepo zabavimo družimo i da ovo ostane još jedno lepo sećenje i ovim đacima prvacima kao i ostalim generacijama.”

Za sve koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto po kategorijama pripremljene su kao nagrade diplome i pohvale.