Opšta bolnica Sremska Mitrovica se vratila normalnom režimu rada

Opšta bolnica Sremska Mitrovica se nakon dve godine vratila normalnom režimu rada. Razlog je taj što više od dve nedelje nema pacijenata pozitivnih na koronavirus i povoljna epidemiološka situacija u Sremu. Zaposleni, posle dve godinemogu malo da predahnu, ali su određene mere ostale na snazi, kao što je nošenje zaštitnih maski.

Infektivno odeljenje je vraćeno u svoje prostorije, kao i hirurški blok, što u mnogome olakšava rad i funkcionisanje svih zaposlenih, koji su sada vraćeni u svoje sektore.

Iako je situacija trenutno stabilna, a zaposleni mogu malo da predahnu i dalje određene mere ostaju na snazi, kao što je obavezno nošenje zaštitnih maski kako zdravstvenih radnika, tako i svih koji se kreću u krugu bolnice, a posete su i dalje zabranjene. Zaposleni su i dalje u pripravnosti ako se ponovo pojavi talas zaraženih osoba. Pripremljene su i prostorije za izolaciju osoba sa sumnjom na koronavirus.

Zdravstveni radnici su dobili pojačanje u vidu 14 mladih lekara koji su zaposleni u Opštoj bolnici, a direktor je najavio i nova radna mesta u bliskoj budućnosti. Direktor je, takođe najavio proširenje i renoviranje jedine bolnice u Sremu.