Opština Ruma uređuje omiljeno izletište – Borkovac

Kao dar prirode, rumsko izletište Borkovac zborno je mesto Rumljana i najomiljenija lokacija za šetnju i rekreaciju tokom cele godine. Ispresecan šumskim stazama, prošaran borovima po kojima je dobio ime, biser grada – zeleni Borkovac iz godine u godinu privlači sebi sve više ljudi, ne samo iz naše opštine, nego i turista.

Opština Ruma sprovodi projekat uređenja i obnove mobilijara u izletištu što će svim posetiocima omogućiti ugodnije uslove za odmor i predah, a za to je iz lokalnog budžeta izdvojeno nešto više od dva miliona dinara, rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

„Pred nama je proleće, Rumljani i te kako znaju da iskoriste lepo vreme baš u Borkovacu. Rešili smo da obnovimo mobilijar u izletištu. Postavljamo ukupno 38 kompleta klupa i stolova, od toga 28 drvenih raspoređenih u šumi pre bazena, ali i u borovoj šumi posle bazena. Kod „Devojačke česme“ postavljeno je 10 kompleta u kombinaciji metala i drveta. Radovi su u toku i do sada je postavljeno 25 kompleta klupa i stolova, napravljen je i novi mostić preko kanala i sigurno da ćemo po završetku posla dobiti jednu lepu i uređenu sliku, kakvu ovo izletište i zaslužuje“, izjavio je predsednik Mančić.

Završetak radova se očekuje za nekoliko dana.