Opština Šid i Danski savet za izbeglice organizuju pohađanje besplatnog IT kursa – osnovni nivo

foto Pixabay

Opština Šid i Danski savet za izbeglice pozivaju sve zainteresovane građane i građanke Opštine Šid starije od 16 godina da se prijave za pohađanje besplatnog IT kursa – osnovni nivo korišćenja računara.

Besplatne IT kurseve organizuje Danski savet za izbeglice u saradnji sa Opštinom Šid, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Socijalna kohezija ljudi u pokretu i lokalne populacije u Srbiji“. U cilju jačanja stručnih i interkulturalnih kompetencija, kao i socijane inkluzije na lokalu kurseve će zajednički pohađati građani i građanke Šida i korisnici Centra za azil u Šidu, a svi svršeni polaznici i polaznice će na
kraju kursa dobiti sertifikate o završetku kursa.

Kurs će biti realizovan tokom dva ciklusa:
I ciklus: mart, dva puta nedeljno u blokovima od po 3h30
II ciklus: jun, dva puta nedeljno u blokovima od po 3h30

Prijave je potrebno slati na adresu elektronske pošte: SRB-program@drc.ngo sa naznakom „Prijava na Javni poziv za besplatan IT kurs za početnike“ ili se prijaviti na broj telefona +381 64 701 18 46. U prijavi je potrebno navesti sledeće: ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona i godinu rođenja, kao i naznačiti za koji ciklus se podnosi prijava.

Prijave za prvi ciklus mogu se slati najkasnije do 6. marta, a za drugi ciklus najkasnije do 31. maja 2024. godine. Svi zainteresovani kandidati i kandidatkinje za pohađanje IT kursa biće obavešteni o tačnoj  satnici i terminima odražavanja kursa. Časovi će se održavati u prostorijama Crvenog krsta u Šidu.